Sernik podwójnie jagodowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie dużo czasu na przygotowanie niedzielnego ciasta, polecam szybki sernik bez pieczenia. Lekka fioletowa pianka z jagodami goi idealnie smakuje z korzennymi herbatnikami.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania herbatników korzennych z polewą kakaową
    500 g sera do serników
    1 szkl mrożonych lub świeżych jagód leśnych
    1/3 szkl jagód goi
    2-3 łyżki cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    4 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Herbaty

Sernik podwójnie jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Część ciastek układamy na dnie tortownicy o średnicy 16 cm. Ser, jagody leśne i cukier puder umieszczamy w blednerze. Miksujemy aż powstanie pianka. Żelatynę zalewamy wodą. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy. Fioletową masę łączymy z jagodami goi i płynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jagody Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować