SERNIK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY Z KOKOSOWĄ POLEWĄ

4.5 (190 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Sernik czekoladowy na cieście czekoladowym. Sernik z polewą śmietanowo-kokosową.Sernik bardzo pyszny.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto czekoladowe:
    -1 gorzka czekolada
    -1 mleczna czekolada
    -1 masło-250 g.
    -1 szklanka cukru
    -5 jajek
    -300 g. mąki
    -1 łyżka kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    masa serowa:
    -5 jajek
    -1 kg. sera imperialu
    -1 twaróg delikatny-350 g.
    -2 białe czekolady
    -100 ml. śmietanki 30 %
    -1 szklanka cukru
    -2 budynie śmietankowe

    polewa kokosowa:
    -1 twaróg delikatny-350 g.
    -250 ml. śmietanki 30 %
    -3/4 szklanki cukru pudru
    -100 g. kokosu

    esy-floresy:
    -1/2 gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik podwójnie czekoladowy z kokosową polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem, kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • ciasto podpieczone 2. Podpiec w 175* ok.20 min.
  • masa serowa 3. masa serowa-Czekolady roztopić w śmietance nad parą.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem.Dodać czekoladową śmietankę i zmiksować. Przesiać budynie i wmieszać. Na koniec domieszać ubite białka. Wylać na podpieczone ciasto.
  • podpieczony 4. Piec 1 godz. w 150 *.
  • polewa kokosowa 5. polewa kokosowa-Zmiksować ser ze śmietanką i pudrem. Dodać kokos, wymieszać i rozłożyć na upieczony sernik.
  • po upieczeniu 6. Piec jeszcze ok.30 w 175 *.
  • esy-floresy 7. Studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą nad parą w esy-floresy.

Porady

Sernik przechowywać w lodówce i kroić na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik czekoladowy z polewą

To może cię zainteresować