Sernik podwójnie czekoladowy z kokosową polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem, kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Podpiec w 175* ok.20 min.
3.masa serowa-Czekolady roztopić w śmietance nad parą.Ostudzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem.Dodać czekoladową śmietankę i zmiksować. Przesiać budynie i wmieszać. Na koniec domieszać ubite białka. Wylać na podpieczone ciasto.
4.Piec 1 godz. w 150 *.
5.polewa kokosowa-Zmiksować ser ze śmietanką i pudrem. Dodać kokos, wymieszać i rozłożyć na upieczony sernik.
6.Piec jeszcze ok.30 w 175 *.
7.Studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą nad parą w esy-floresy.
Porady
Sernik przechowywać w lodówce i kroić na drugi dzień.
Komentarze