Sernik piernikowy w słoiku

0 (0 ocen)

Sernik piernikowy w niecodziennym wydaniu. Sernik jest bardzo smaczny idealny na święta Bożego Narodzenia. Zachwyca swym niecodziennym wyglądem

Składniki:

  • Spód:
    250 g łuskanych orzechów włoskich
    100 g ciastek zbożowych z czekoladą
    65 g cukru
    80 g masła

    Masa serowa:
    1 kg sera twarogowego
    6 jajek
    2 szkl cukru
    2 płaskie łyżki przyprawy korzennej
    1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    ok 6 kropel olejku pomarańczowego

    4 słoiki po 0,5 l
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Ciasto

Sernik piernikowy w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    Masło rozpuszczamy. I delikatnie studzimy
  • 2. Do malaksera dodajemy orzechy , ciasta oraz cukier. Całość blendujemy. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką
  • 3. Na dno słoików wykładamy masę orzechowo-coasteczkową. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do 180 i podpiekamy 10 minut
  • 4. Masa serowa:
    Do malaksera dodaj ser, cukier całość zblenduj. Cały czas blendując dodawaj po 1 jaku. Na koniec dodaj przyprawę korzenną ,olejek oraz mąkę i wymieszaj
  • 5. Masę serową wylej po równo do słoików. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować