Sernik piernikowy

0 (0 ocen)

  • Średni

Dlaczego by nie? Ten jest jedwabisty w smaku, z wyraźnym miodowym posmakiem. Bardzo dobry :)

  • Średni

Składniki:

  • - ciastka Digestive (w gorzkiej czekoladzie): 180 gramów
    - masło: 50 gramów
    - orzechy włoskie: 50 gramów
    - przyprawa do piernika: 1 łyżka

    - twaróg: 350 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - śmietana kremówka: 250 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 125 gramów
    - miód: 0.5 szklanki
    - mąka: 1 łyżka
    - aromat rumowy: 0.5 łyżeczki

    - kakao: 2 łyżeczki
    - przyprawa do piernika: 0.5 łyżeczki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka pokruszyć. Masło rozpuścić. Składniki na spód wraz z przyprawą piernikową wymieszać. Wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20 - 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić.
  • 2. Składniki do masy serowej zmiksować na gładką masę i wylać na spód. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. Wystudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • 3. Oprószyć delikatnie kakao wymieszanym z przyprawą korzenną.
  • 4. Przepis pochodzi z www.mojewypieki.blox.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować