Sernik pieczony z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, w osobnym naczyniu żółtka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach i wlać do zmielonego twarogu i mikserem połączyć składniki.
2.Do masy wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
3.Białka ubić na sztywną pianę, wsypać orzechy i mikserem na najmniejszych obrotach krótko połączyć składniki.
4.Formy silikonowe 25x25/20x11/20x11 cm (2 mniejsze do pracy męża) lub 1 blacha duża 35x25 cm, na dnie form ułożyć herbatniki, wylać masę serową, i na wierzchu położyć ciastka z czekoladą na spodzie, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut.
5.W formach dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i zostawić na noc do wystudzenia
Komentarze