Sernik pastelowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W taką pogodę najlepiej przygotować sernik na zimno. Uwielbiam serniki na zimno z owocami lub galaretką.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • warstwa I
    galaretka bursztynowa - 1 opak
    woda gotowana do galaretki - 450 ml
    warstwa II
    serki homogenizowane 2 szt ( 400 g)
    masło - 1/4 kost
    woda gotowana - 1 szkl
    galaretka truskawkowa - 1 opak
    warstwa III
    galaretki ametystowe- 2 opak , smak wieloowocowy
    woda gotowana - 700 ml
    warstwa IV
    galaretka niebieska- 1 opak , smak mocno owocowy
    woda gotowana - 1 szkl
    masło - 1/4 kost
    serki homogenizowane - 2 szt ( 400g )
    warstwa V
    galaretka o smaku truskawkowym- 1 opak
    woda gotowana - 300 ml
    warstwa VI
    serek Tutti - 150 g smak waniliowy
    masło - 1/4 kost
    galaretka szafirowa - 1 opak
    woda gotowana - 340 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik pastelowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę bursztynową rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
    Tężejącą galaretkę wylać do tortownicy 27 cm, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 2. Masło roztopić w rondlu na ogniu, zdjąć z ognia, dodać serki, wymieszać, wlać rozmieszaną w wodzie galaretkę, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia, wylać na galaretkę bursztynową.
  • 3. Tak samo postąpić z pozostałymi warstwami z galaretek i serka homogenizowanego.
    Włożyć sernik do lodówki na ok. 4 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować