Wspaniały sernik na każdą okazję, bardzo ładnie się kroi i prezentuje. To jest mój najlepszy sernik jaki do tej pory jadłam. Przepis dostałam od koleżanki.
Sernik orzechowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na dwie równe części. Jedną cześć ciasta wylepić dno formy a drugą część wstawić do lodówki.
2.Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser z budyniem, a na końcu pianę z bialek.
3.Masa orzechowa: Masło, mleko oraz cukier zagotować, dodać orzechy, wymieszać i przestudzić. Dodać do ostudzonej masy żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
4.Na ciasto kruche w blaszce wyłożyć całą masę orzechową, połowę masy serowej na to ukladamy w drobną kostkę pokojone brzoskwinie, następnie resztę masy serowej i zcieramy na tarce drugą cześć ciasta. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy ok.70 minut.
Komentarze