Sernik Niemiecki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bardzo pyszny puszysty rozpływający się w ustach sernik idealnie nadaje się do kawy kiedy przychodzą goście lecz nie zmienia to faktu, że nadaje się na każdą okazję.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKŁADNIKI

    Kruche ciasto:
    • około 1 szklankę mąki,
    • 1 jajko,
    • ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 cukier wanilinowy,
    • 5 łyżek cukru pudru,
    • 1/3 kostki margaryny,

    Masa serowa:
    • 1 kg. Sera (wiadereczko) dwukrotnie zmielonego,
    • ½ szklanki oleju rzepakowego,
    • 1 szklanka mleka,
    • 3 całe jajka,
    • 3 żółtka,
    • 2 szklanki cukru,
    • sok z połowy cytryny,
    • 2 budynie śmietankowe,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik niemiecki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i rozwałkować na blaszkę o wymiarach 20cm./35cm (nie podpiekać).
    2. Wszystkie składniki do masy serowej zmiksować i wylać na ciasto kruche. Upiec na jasno złoty kolor około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
    3. Ubić pianę z 3 białek z 3 łyżkami cukru i wyłożyć na gorący sernik. Następnie posypać 2 łyżkami wiórków kokosowych i dalej piec około 15 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować