Sernik na zimno ze śmietanką i granatem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki i smaczny sernik ze śmietanką i białą czekoladą. Idealny na domowe spotkania. Dla mnie strzałem w dziesiątkę było przełamanie słodyczy ciasta owocem granatu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g okrągłych biszkoptów
    330 ml śmietany 30%
    3 łyżki cukru pudru
    350 g serków waniliowych
    100 g białej czekolady
    2,5 łyżki żelatyny
    200 ml ciepłej wody
    1 galaretka truskawkowa
    1 szklanka wrzątku
    0,5 granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno ze śmietanką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy okrągłe biszkopciki. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serki waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Do czekolady wlewamy kilka łyżek masy i dokładnie mieszamy. Do masy przelewamy czekoladę oraz przestudzoną żelatynę. Miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na serniku rozkładamy owoce granatu, zalewamy ostudzoną galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować