Sernik na zimno z wiśniami

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Błyskawiczny sernik na zimno z dużą ilością wiśni, bardzo apetyczny, lekko kwaskowy. Ciasto bardzo szybko znika z talerza.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    Tortownica o średnicy 27 cm
    1 duże opakowanie sernika na zimno
    1 szklanka wiśni(u mnie mrożonych)
    2 galaretki wiśniowe
    2 łyżki żelatyny
    2 szklanki schłodzonego mleka
    1 małe opakowanie okrągłych biszkoptów
    5 opakowań mini ciasteczek herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody. Część wiśni zostawić do dekoracji, pozostałe wydrylować, ułożyć w miseczce o pojemności 100 ml i w 6 małych kieliszkach, zalać galaretką, odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia. Na dno tortownicy wyłożyć zakrzepłe galaretki, biszkopty. Sernik przygotować według przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody żelatynę, lekko tężejącą, wymieszać robotem. Powstały sernik wyłożyć do tortownicy na galaretki, wyrównać, ułożyć dekoracyjnie całe wiśnie, zalać drugą tężejącą galaretką, odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Porady

1.Zamiast żelatyny można użyć galaretki cytrynowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować