Sernik na zimno z truskawkami i ciasteczkami amaretti

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniały deser na ciepłe, letnie dni

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    Pół kilo truskawek
    2 dżemy truskawkowe
    6 galaretek czerwonych
    3 galaretki żółte
    Paczka małych ciasteczek amaretti
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z truskawkami i ciasteczkami amaretti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno kwadratowej blaszki wykładamy ciasteczkami. Dżemy podgrzewamy w garnuszku, dodajemy 3 czerwone , suche galaretki. Mieszamy aż się rozpuści ale nie gotujemy. 3 czerwone galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy aż zaczną tężeć. 3 żółte galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na ciasteczka wykładamy tężejący dżem. Ser miksujemy z czerwonymi galaretkami. Gdy zacznie tężeć wykładamy na dżem. Odstawiamy do stężenia. Na wierzchu układamy truskawki przekrojone na pół. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką żółtą.

Porady

Ciasto najlepiej włożyć na noc do lodówki i kroić następnego dnia. Możemy do niego użyć dozwolonych owoców sezonowych np. Malin, borówek czy czereśni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować