Sernik na zimno z truskawkami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki zieloną, żółtą i pomarańczową rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy według przepisu podanym na opakowaniu. Wszystkie galaretki odstawiamy, żeby zaczęły tężeć.
2.Ser biały twarogowy miksujemy blenderem, stopniowo dodajemy cukier puder i jeszcze chwile miksujemy (jak nie mamy blendera , to ser mielimy przez maszynkę, dodajemy cukier puder i ucieramy).
3.Okrągłą formę o średnicy 24 cm wykładamy herbatnikami.
4.Utarty ser z cukrem dzielimy na trzy części. Do jednej części dajemy tężejącą galaretkę zieloną i miksujemy razem do uzyskania jednolitej masy, do drugiej pomarańczową, a do trzeciej żółtą.
5.Na herbatniki wykładamy masę zieloną, dajemy chwilę do lodówki, następnie wykładamy masę pomarańczową i również dajemy chwilę do lodówki i na koniec wykładamy masę żółtą i również dajemy chwilę do lodówki.
6.Następnie na masę żółtą układamy umyte i wyszypułkowane truskawki i zalewamy galaretką czerwoną i dajemy na około dwie godziny do lodówki.
Komentarze