Sernik na zimno z truskawkami

5 (197 ocen)

Propozycja na szybkie ciasto bez pieczenia. Moi domownicy za nim przepadają

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    3/4 szkl cukru
    1 kg sera w wiaderku ( ja użyłam biedronkowego )
    2 galaretki cytrynowe + 300 ml gorącej wody
    2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody
    truskawki
    1 op biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy oraz na jej bokach. ( 30 cm)
  • 2. Margarynę zmiksować z cukrem, dodać ser i dalej miskować.
  • 3. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody.
    Gdy będzie już tężeć, cały czas miksując dodać do masy serowej.
  • 4. Masę serową wylać delikatnie do tortownicy z biszkoptami. Odstawić do lodówki na 1,5 h by stężało
  • 5. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
    Truskawki umyć, pozbyć się szypułek.
    Truskawki przekroić na pół
  • 6. Na stężały sernik układać połówki truskawek.
    Całość zalać tężejącą galaretka truskawkową.
    Całość ponownie włożyć do lodówki by stężało
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Sery Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować