Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo lubię takie serniki

  • Łatwy

Składniki:

  • - serek waniliowy homogenizowany: 40 dekagramów
    - kremówka: 250 mililitrów
    - galaretka truskawkowa: 2 opakowania
    - biszkopty: 1 opakowanie
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - śmietan fix: 1 sztuka
    - cukier puder: 2 łyżki
    - truskawki: 30 dekagramów
    - banan: 1 sztuka
    - truskawki do dekoracji: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty układamy na spód tortownicy. jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody przewidzianej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Kremówkę ubijamy na puszystą masę ze śmietan fixem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i zmiksowanymi truskawkami. Serek waniliowy mieszamy z ubitą kremówką i lekko stężałą galaretką i tak powstałą masę wylewamy na biszkopty. Na koniec na serniku układamy truskawki i pokrojonego banana i zalewamy lekko tężejącą galaretką truskawkową przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować