700 g waniliowego serka homogenizowanego
250 ml śmietany kremówki 36%,
4 łyżki cukru pudru
6 łyzeczek zelatyny (rozpuszczonej w 600 ml wody)
około 200 g truskawek
galaretka truskawkowa
mięta do dekoracji
Sernik na zimno z serków z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w wodzie , odstawić bo momentu gdy zacznie tężeć.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do przestudzenia.
Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Nastepnie dodać stopniowo serki waniliowe a na koniec przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksować.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia.
Na wierzchu poukładać opłukane truskawki, zalać tężejącą galaretką.
Przechowywać w lodówce,
smacznego.
Komentarze