Na spód:
duża paczka krakersów
4 łyżki cukru
1 łyżka cynamonu
1/2 kostki masła (roztopić)
Masa serowa
1 kg serka śmietankowego
2 duże jogurty naturalne po 400 gram
1,5 szkl. cukru pudru
2 cukry waniliowe
sok z 1 cytryny
4 łyżki żelatyny namoczone w 1/2 szkl. wody
dowolne owoce ok. 1/2 kg
Polewa owocowa
1/2 kg truskawek lub innych owoców
2 galaretki dobrane do smaku owoców
Sernik na zimno z polewą owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód
składniki zmiksować w malakserze, wyłożyć na blaszkę, docisnąć i schłodzić.
2.Wszystkie składniki masy serowej zmiksować za wyjątkiem owoców, które dodać do gotowej masy na końcu, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na spód z krakersów. Schłodzić.
3.Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić i zmiksować z owocami, masę wylać na masę serową. Całość schłodzić.
Porady
Ciasto najlepiej smakuje z truskawkami, malinami lub brzoskwiniami.
Komentarze