Sernik na zimno z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Żelatynę namaczamy w mleku. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy żółtka i ubitą śmietanę oraz ser połączony z rozpuszczoną żelatyną. Całość delikatnie mieszamy i dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Tortownicę 24 cm wykładamy folią. Na spodzie wykładamy biszkopty, na nich ciemną masę, wstawiamy do lodówki aż lekko stężeje, następnie wylewamy jasną masę i znów wkładamy do lodówki. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na stężałej masie serowej układamy borówki i truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką cytrynową. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej do następnego dnia.
Porady
do ciasta możemy użyć dowolnych owoców i galaretek
Komentarze