sernik na zimno z orzeźwiającym arbuzem na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

sernik jest nie za słodki z chrupiącym, orzeźwiającym arbuzem........SMACZNEGO!!!

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • serek homogenizowany waniliowy 400 gram, śmietana kremowa 30% 250 ml, żelatyna 2 łyżki, cukier puder 2 łyżki, serek homogenizowany bezsmakowy 400 gram, biszkopty okrągłe 200 gram, arbuz 80 dag, galaretka cytrynowa 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z orzeźwiającym arbuzem na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać cukier puder i krótko zmiksować do połączenia, dodawać porcjami w trakcie miksowania serki homogenizowane, żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, zamieszać i odstawić do wystygnięcia, letnią żelatynę wlewać pomału do masy serkowej miksując na najwyższych obrotach przez cały czas, tylko połączyć składniki
  • etap 2. tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty i szybko wyłożyć masę serową
  • etap 3. łyżeczką do melonów porcjować arbuz bez pestek lub pokroić nożem na kostki
  • etap 4. połowę arbuza włożyć do masy serowej przyciskając łyżką, wygładzić wierzch
  • etap 5. poukładać na wierzchu biszkopty, sokiem z arbuza łyżeczką nasączyć trochę biszkopty
  • etap 6. na biszkopty dać resztę arbuza, galaretkę cytrynowąrozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie stężałą wlać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować