Sernik na zimno z musem brzoskwioniowym

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ten sernik na pewno przypadnie do gustu ulubieńcom deserów na zimno.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg sera z wiaderka
    1 szklanka cukru pudru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    400ml smietany 30%
    2 łyżki żelatyny
    100g biszkoptów
    Puszka brzoskwiń
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Sernik na zimno z musem brzoskwioniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy wiekszą miske, do której przekładamy ser z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru. Składniki miksujemy.
    W garnku zagotowujemy śmietanę kremówke. Nastepnie dodajemy do niej żelatyne, mieszamy i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie mieszamy aż do połączenia składników.
    Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy biszkopty.
    Do zmiksowanego sera dodajemy ciepłą śmietankę i mieszamy. Wymieszaną mase serową ostrożnie wylewamy na biszkopty i odkładamy do lodówki aż do zastygniecia, ok 2h.
    Gdy ser już zastygł przygotowujemy galaretke, rozrabiajac ją w 2/3 szklanki wody. W miedzy czasie gdy galaretka stygnie, kroimy brzoskwinie na mniejsze kawałki i za pomoca blendera rozdrabniamy, az do powstania jednolitej konsystencji, musu. Zimną galaretke dodajemy do brzoskwiń i całość wylewamy na ser. Całość dalej chłodzimy aż do zastygniecia musu owocowego, ok 3h.

Porady

Zamiast brzoskwiń równie dobrze można użyć innych owoców , zmieniajac przy tym smak dodawanej galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Sery

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować