Sernik na zimno z mascarpone

5 (2 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rozpływa się w ustach

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 galaretka truskawkowa
    2 łyżki żelatyny
    100 ml mleka
    500 gramów serka sernikowego
    250 gramów serka mascarpone
    3 łyżki miodu
    Ekstrakt waniliowy-pół łyżeczki
    Szklanka truskawek
    Kilkanaście biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zalewam wrzątkiem( połową ilości podanej na opakowaniu), odstawiam do przestudzenia.
    Żelatynę zalewam 50 ml wody. Odstawiam do napęcznienia.
    Podgrzewam mleko z miodem i wanilią. Dodaję żelatynę, mieszam aż się rozpuści i połączy z mlekiem, chwile studzę.
    Ucieram twaróg sernikowy z serkiem mascarpone, dodaję mleko z żelatyną. Masę odstawiam na kwadrans do lodówki.
    Dno foremki ( najlepiej z odpinanym rantem) wykładam folią spożywczą, na niej układam biszkopty. Wylewam na nie masę serową. Z wierzchu układam truskawki, owoce smaruję galaretką ( najlepiej przy pomocy pędzelka). Sernik chłodzę minimum dwie godziny w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować