Sernik na zimno z jagodowym kremem

5 (190 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Składniki:
    1 kg sera
    2 galaretki cytrynowe
    330ml śmietany 30%
    4 łyżki cukru pudru
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

    Masa śmietanowo - jagodowa:
    200g jagód
    1 galaretka owoce leśne
    330 ml śmietanki 30%
    5 łyżek cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik na zimno z jagodowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa:
    Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać lekko tężejące galaretki i ser. Masę wyłożyć na biszkopty. Na wierzch wyłożyć masę jagodową. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.
  • 2. Masa śmietanowo - jagodowa: Jagody zmiksować na mus i zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, na koniec wkładać po łyżce zimną masę jagodową. Dokładnie połączyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować