Sernik na zimno z galaretkami

0 (0 ocen)

Odejmując czas tężenia galaretek sernik przygotujemy w parę chwil. Mimo braku świeżych owoców jest orzeźwiający i puszysty , wprost rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • tortownica 24 cm
    1/2 opakowania okrągłych biszkoptów ( ok. 60 g. )
    1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 galaretki agrestowe
    2 galaretki brzoskwiniowe

Sernik na zimno z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki agrestowe oraz brzoskwiniowe rozpuszczamy w oddzielnych miseczkach w 0,5 l. wrzątku , odstawiamy do lodówki by ostygły i lekko stężały.
  • 2. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia oraz biszkoptami.

  • 3. Ser miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem aż stanie się puszysty.
    Dzielimy ser na dwie części , do jednej wlewamy galaretki brzoskwiniowe , do drugiej agrestowe , miksujemy do połączenia się składników.
  • 4. Na biszkopty wylewamy masę serowo-agrestową , na wierzch serowo-brzoskwiniową.
    Odstawiamy do lodówki na 3-4 godz a najlepiej na noc by masy stężały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy