Odejmując czas tężenia galaretek sernik przygotujemy w parę chwil. Mimo braku świeżych owoców jest orzeźwiający i puszysty , wprost rozpływa się w ustach.
Składniki:
tortownica 24 cm
1/2 opakowania okrągłych biszkoptów ( ok. 60 g. )
1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki agrestowe
2 galaretki brzoskwiniowe
Sernik na zimno z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki agrestowe oraz brzoskwiniowe rozpuszczamy w oddzielnych miseczkach w 0,5 l. wrzątku , odstawiamy do lodówki by ostygły i lekko stężały.
2.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia oraz biszkoptami.
3.Ser miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem aż stanie się puszysty.
Dzielimy ser na dwie części , do jednej wlewamy galaretki brzoskwiniowe , do drugiej agrestowe , miksujemy do połączenia się składników.
4.Na biszkopty wylewamy masę serowo-agrestową , na wierzch serowo-brzoskwiniową.
Odstawiamy do lodówki na 3-4 godz a najlepiej na noc by masy stężały.
Komentarze