Sernik na zimno z galaretką rabarbarową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny sernik z galaretką rabarbarową. Sernik zrobiłam z twarogu naturalnego i serka homogenizowanego. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Galaretka rabarbarowa
    2 łodygi rabarbaru
    2 łyżki cukru
    1.1/2 szklanki wody
    1 opakowanie czerwonej galaretki
    Na masę
    500 gram serka homogenizowanego waniliowego
    200 gram twarogu naturalnego
    5 łyżek cukru
    2 duże łyżki żelatyny z czubkiem
    1/2 szklanki gorącej wody
    Ponadto:
    herbatniki
    pojemnik 22x13x12
    folia spożywcza do pojemnika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno z galaretką rabarbarową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno z galaretką rabarbarową 1. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i gotujemy do miękkości. Wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
    Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą i kładziemy herbatniki.
    Do miski wkładamy twaróg naturalny, dodajemy cukier i miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy serek homogenizowany i letnią żelatynę, miksujemy. Masę przelewamy do pojemnika na herbatniki i wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Porady

czas przygotowania bez chłodzenia w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Rabarbar Serek Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować