Sernik na zimno z Danio z truskawkami

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik dobrze schłodzony jest idealny na letnie upały.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • PIERWSZA WARSTWA
    2 szt serek waniliowy Danio,
    10 dkg margaryna,
    2 łyżki żelatyna,
    1 łyżeczka cukier waniliowy,
    2 szt jajka mniejsze,
    0,5 szkl cukier,
    DRUGA WARSTWA,
    250 ml kremówka,
    300 ml woda,
    1 SZT galaretka brzoskwiniowa,
    30 dkg truskawki świeże,
    TRZECIA WARSTWA
    1 szt galaretka truskawkowa,
    bita śmietana,
    150 ml kremówka,
    1 łyżka cukier puder,
    1 szt śmietan fix
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z danio z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 warstwa- margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości ,dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.Do utartej masy dodawać serek homogenizowany po jednej łyżce i cały czas ucierać. Na koniec dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę . Masę wylać do tortownicy o średnicy 27 cm i i schłodzić. 2 warstwa- zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką brzoskwiniową przygotowaną w 0,3 l wody.Masę wylać na pierwszą warstwę poukładać truskawki i ponownie schłodzić. 3 warstwa - galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na drugą warstwę. Ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc. Bita śmietana ;ubić zimną kremówkę na sztywno ,dodać 1 łyżkę cukru pudru ,śmietan fix i chwilkę jeszcze zmiksować aż śmietana będzie sztywna. Sernik po stężeniu udekorować bitą śmietaną za pomocą szprycy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować