Sernik na zimno z czarnej porzeczki

5 (170 ocen)

  • Średni

Sernik nie jest mocno słodki, o lekko kwaskowym smaku. Doskonały na upalne dni.

  • Średni

Składniki:

  • SPóD::
    - ciasteczka pełnoziarniste: 225 gramów
    - masło: 100 gramów
    MASA::
    - twaróg: 1 kilogram
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - śmietanka 30%: 200 mililitrów
    - cukier: 25 dekagramów
    - Żelatyna: 2.5 łyżki
    - czarna porzeczka: 25 gramów
    - cukier puder (czubate): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka zmiksować blenderem, wymieszać ze stopionym masłem. Wyłożyć na spód tortownicy o śr.24cm. Schłodzić.
  • 2. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w trosze wody, odstawić, by napęczniała. Następnie, podgrzewając rozpuścić. Ciepłą dodać do masy. Porzeczkę zmiksować w blenderze. Podzielić masę na pół. Połowę wylać na przygotowany spód. Do drugiej części dodać porzeczki i cukier puder. Wylać na jasną masę. Schaładzać kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować