Sernik na zimno z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo prosty i szybki sernik idealny na letnie upały. Jako spodu użyłam biszkopta z poprzedniego przepisu. Z jednego biszkopta wyszły mi dwa ładne spody na sernika.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu sernikowego

    2 jajka

    1/2 kostki margaryny

    1/2 szklanki cukru

    galaretka o smaku owoców leśnych

    owoce do posypania wg uznania

Sernik na zimno z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę wraz z cukrem i jajkami ucieramy na gładką masę.
  • 2. Przełączamy na wolne obroty i dodajemy stopniowo ser, wyrabiając jednolitą masę.
  • 3. Do formy wkładamy spód biszkoptowy, lub wykładamy ją ciastkami. Na biszkopta wylewamy masę serową, posykujemy owocami i polewamy tężejącą galaretką.
  • 4. Wkładamy do lodówki na 1 - 1,5 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy