REKLAMA

Sernik na zimno z czarną porzeczką

wyświetlono: 218 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo prosty i szybki sernik idealny na letnie upały. Jako spodu użyłam biszkopta z poprzedniego przepisu. Z jednego biszkopta wyszły mi dwa ładne spody na sernika.

opublikowany: 24.07.2013
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu sernikowego

    2 jajka

    1/2 kostki margaryny

    1/2 szklanki cukru

    galaretka o smaku owoców leśnych

    owoce do posypania wg uznania
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę wraz z cukrem i jajkami ucieramy na gładką masę.
  • 2. Przełączamy na wolne obroty i dodajemy stopniowo ser, wyrabiając jednolitą masę.
  • 3. Do formy wkładamy spód biszkoptowy, lub wykładamy ją ciastkami. Na biszkopta wylewamy masę serową, posykujemy owocami i polewamy tężejącą galaretką.
  • 4. Wkładamy do lodówki na 1 - 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dzidziunia

Sernik z czarną porzeczką

Przepyszny słodko kwaskowaty smak :)

kategoria: serniki Desery opublikowany: 30.04.2013 | wyświetlono: 3528 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0
Dodane przez: alaaa alaaa

Sernik na zimno z czarną porzeczką

Sernik z porzeczką robiłam po raz pierwszy.Smak słodko kwaśny a taki właśnie lubimy.

kategoria: Desery opublikowany: 06.07.2013 | wyświetlono: 526 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE