Sernik na zimno z borówkami

5 (180 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste do przygotowania i pyszne ciasto.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • borówka 2 szk,
    galaretka przezroczysta 1 szt,
    śmietana 30 % lub 36% 300 ml,
    jogurt grecki 800 g,
    cukier puder 1/2 szk,
    cukier waniliowy 1 op,
    żelatyna 3 łyżki,
    biszkopty ok. 10 szt,
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml, gorącej wody i studzę Głęboki talerz lub miseczkę o średnicy 16 cm wykładam folią aluminiową lub spożywczą, układam borówki i zalewam galaretką. Całość odstawiam do lodówki do stężenia. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty. Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijam, dodaję cukier, cukier waniliowy i ponownie miksuję. Partiami dodaję jogurt i miksuję do momentu połączenia się składników. Na koniec delikatnie wlewam żelatynę i całość dokładnie miksuję. Na biszkoptach wykładam cienką warstwę kremu. Następnie układam galaretkę z borówkami i wykładam resztę kremu. Całość schładzam w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować