Sernik na zimno z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczam w 250 ml, gorącej wody i studzę Głęboki talerz lub miseczkę o średnicy 16 cm wykładam folią aluminiową lub spożywczą, układam borówki i zalewam galaretką. Całość odstawiam do lodówki do stężenia. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty. Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijam, dodaję cukier, cukier waniliowy i ponownie miksuję. Partiami dodaję jogurt i miksuję do momentu połączenia się składników. Na koniec delikatnie wlewam żelatynę i całość dokładnie miksuję. Na biszkoptach wykładam cienką warstwę kremu. Następnie układam galaretkę z borówkami i wykładam resztę kremu. Całość schładzam w lodówce.
Komentarze