Sernik na zimno truskawkowy

1 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy, szybki, tani do wykonania sernik na zimno, w miskach można bez problemu zabrać np. na działkę.............SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody,
    galaretka truskawkowa 1 opakowanie + 1 łyżeczka żelatyna deserowa i 150 ml gorącej wody,
    biszkopty 200 gram,
    twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
    truskawki świeże 50 dag
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Sernik na zimno truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno truskawkowy 1. W gorącej, przegotowanej wodzie rozmieszać galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.

    W gorącej wodzie przegotowanej wymieszać galaretkę i wystudzić.

    Dwie miski lub jedna duża wysmarować cienko olejem rzepakowy, na dnie pokruszyć biszkopty.
  • Sernik na zimno truskawkowy 2. W pojemniku mikserem utrzeć twaróg waniliowy, wlać galaretkę, szybko zmiksować i szybko masę serową przełożyć na pokruszone biszkopty.
  • Sernik na zimno truskawkowy 3. Z umytych truskawek odciąć szypułki, pokroić w plastry i wyłożyć na sernik, lekko je przycisnąć w masę, schować do lodówki.
  • Sernik na zimno truskawkowy 4. Gdy galaretki są dość stężałe to wylać je na truskawki, schować do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Galaretka Biszkopty Ser z wiaderka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować