sernik na zimno na serku homogenizowanym z musem z truskawek

4.5 (171 ocen)

  • 12 godz.

Najlepszy jaki jadłam! Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu. Plusem jest też to, że wszystkie składniki są łatwo dostępne i do tego jest na serku homogenizowanym. Dzięki połączeniu śmietany kremówki i serka, jest delikatny w smaku i gładki w konsystencji.

  • 12 godz.

Składniki:

  • Składniki (na tortownicę o średnicy 22cm):
    - 800 g serka homogenizowanego (typu Danio)
    - 1,5 szklanki śmietany kremówki 30%
    - 2-4 łyżki cukru pudru
    - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    - 2 łyżki żelatyny
    - 0,5 szklanki gorącej wody
    - 0,5kg truskawek
    - 2 galaretki truskawkowe
    - biszkopty na spód
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno na serku homogenizowanym z musem z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder (2 łyżki) i zmiksować.
  • 2. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Porządnie wymieszać. Dodać 2 łyżki serka homogenizowanego. Stopniowo dodawać serek homogenizowany (jeśli będzie za mało słodki dodać cukier puder), żelatynę i ekstrakt z wanilii. Zmiksować na jednolitą masę.
  • 3. Spód tortownicy/szklanek/pojemników (szczelnej*) wyłożyć biszkoptami. Wylać masę serowo-śmietanową. Wsadzić do lodówki.
  • 4. Galaretkę rozpuścić w 0,5 litrze wody. Przestudzić.
  • 5. Truskawki zmiksować blenderem i połączyć z wystudzoną galaretką. Wylać na lekko stężałą masę serową.
  • 6. Wsadzić do lodówki na całą noc.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować