Sernik na zimno na lodach domowych

0 (0 ocen)

Śmietankowy, puszysty i lekko schłodzony torcik.

Składniki:

  • 1kg twarożku lub serka homogenizowanego
    2 opakowania lodów domowych śmietankowych
    2 opakowania śnieżki na mleko
    600ml mleka 3,2% tłuszczu
    3 łyżki żelatyny
    1 szklanka cukru
    3 opakowania cukru wanilinowego

Sernik na zimno na lodach domowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy śnieżkę i lody na mleku. Miksując partiami dosypujemy cukier. Kolejno po łyżce dodajemy ser i ubijamy na niskich obrotach. Rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szklanki gorącej wody, studzimy. Dodajemy do masy sernikowej, schładzamy.

Porady

Dobrze schłodzone produkty i naczynie ułatwiają ubijanie śnieżki, lodów czy piany z białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy