Sernik na zimno na kokosowym spodzie .

5 (185 ocen)

  • 20 min

Sernik na zimno taki jak lubimy ale w wersji light . Zamiast śmietany 30 % użyłam mleka 0,5 procent . Spód zrobiony z dodatkiem mąki kokosowej . Smakuje bosko i ma mniej kalorii .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg ser twaróg mielony z wiaderka
    1 szklanka mleko 0,5 %
    6 łyżeczek żelatyny
    4 łyżki cukru pudru
    ciasto
    5 jajek
    3/4 szklanki maki pszennej
    2 łyżki maki kokosowej
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno na kokosowym spodzie . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt z dodatkiem mąki kokosowej 1. Rozpoczynamy od upieczenia biszkoptu. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na pianę dodajemy szklankę cukru - dalej ubijamy aż cukier rozpuści się.
    Dodajemy rozmieszany z łyżką wody żółtka. Miksujemy jeszcze chwilę. Dodajemy mąki i proszek mieszamy łyżką . Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
  • Gotowy sernik wstawiamy do lodówki 2. Ser miksujemy z cukrem pudrem . Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę . Wlewamy do sera i miksujemy . W tortownicy układamy biszkopt wlewamy na niego ser. Odstawiamy do lodówki na ok 20 min. Rozrabiamy galaretkę w mniejszej ilości wody . Przestudzoną wlewamy na ser. Odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować