Sernik na zimno na biszkoptach

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Ciasto to polecam szczególnie na upalne i gorące dni ze szklanką ulubionego napoju lub mrożonej kawy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • •Pół kilograma zmielonego twarogu,
    •szklanka śmietany 30%,
    •6 łyżek cukru pudru,
    •1 szklanka mleka,
    •6 łyżeczek żelatyny,
    •biszkopty.
    •Posypka:
    •1 łyżka masła i cukru,
    •5 łyżek wiórków kokosowych.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy tak żeby było dobrze ciepłe i wsypujemy do niego żelatynę, mieszamy. Zostawiamy aby napęczniała.

    Twaróg i cukier przekładamy do dużej miski i miksujemy przez chwilę. Szklankę śmietany ubijamy na sztywną. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią wykładamy biszkopty.

    Do twarogu dodajemy ubitą sztywną śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką( nie miksujemy).

    Żelatynę ponownie podgrzewamy żeby się rozpuściła, płynną żelatynę dodajemy do ciasta, mieszamy tak długo aż składniki się połączą. Wylewamy na przygotowaną blaszkę z biszkoptami.

    Posypka:

    Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem później dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy aż wiórki zmienią kolor ( uważać bo się przypalają).

    Przestudzoną posypką dekorujemy ciasto i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować