SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Sernik na biszkopcie budyniowym z czekoladą.Sernik na zimno z galaretką i brzoskwiniami, wyszedł orzeźwiający i pyszny.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • BISZKOPT BUDYNIOWY Z CZEKOLADĄ:
    -6 jajek
    -200 g. cukru
    -3 budynie waniliowe
    -1 łyżka mąki tortowej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -100 g. gorzkiej tartej czekolady

    NASĄCZENIE:
    -410 g. dżemu brzoskwiniowego
    -1/2 szklanki gorącej wody

    MASA SEROWA:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -400 g. jogurtu greckiego
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -220 g. cukru pudru
    -35 g. żelatyny
    -3/4 szklanki wody

    OWOCE:
    -1 puszka brzoskwiń -820g.

    GALARETKA:
    -sok z brzoskwiń+woda do 1l.
    -3 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno na biszkopcie z galaretką i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 2. nasączenie-Dżem rozmieszać z gorącą wodą i posmarować biszkopt.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 3. masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 4. owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowe. Ciasto schłodzić.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 5. galaretki- Sok z odsączonych brzoskwiń, dopełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować