REKLAMA

SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI

wyświetlono: 783 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Sernik na biszkopcie budyniowym z czekoladą.Sernik na zimno z galaretką i brzoskwiniami, wyszedł orzeźwiający i pyszny.

opublikowany: 27.04.2019
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT BUDYNIOWY Z CZEKOLADĄ:
    -6 jajek
    -200 g. cukru
    -3 budynie waniliowe
    -1 łyżka mąki tortowej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -100 g. gorzkiej tartej czekolady

    NASĄCZENIE:
    -410 g. dżemu brzoskwiniowego
    -1/2 szklanki gorącej wody

    MASA SEROWA:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -400 g. jogurtu greckiego
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -220 g. cukru pudru
    -35 g. żelatyny
    -3/4 szklanki wody

    OWOCE:
    -1 puszka brzoskwiń -820g.

    GALARETKA:
    -sok z brzoskwiń+woda do 1l.
    -3 galaretki brzoskwiniowe
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 2. nasączenie-Dżem rozmieszać z gorącą wodą i posmarować biszkopt.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 3. masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 4. owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowe. Ciasto schłodzić.
  • SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE Z GALARETKĄ I BRZOSKWINIAMI 5. galaretki- Sok z odsączonych brzoskwiń, dopełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: capri capri

sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik jest pyszny, winny, nie za słodki i mocno brzoskwiniowy.

kategoria: serniki sernik na zimno Desery galaretki opublikowany: 29.04.2014 | wyświetlono: 22892 Książki kucharskie: 16 | Polecenia: 0
Dodane przez: aniak aniak

Sernik na biszkopcie z galaretką

Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach....

kategoria: serniki Desery biszkopty galaretki opublikowany: 27.12.2013 | wyświetlono: 13528 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: Paula25 Paula25

Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką

Bardzo proste, szybkie i smaczne ciasto :)

kategoria: Ciasta Desery biszkopty galaretki opublikowany: 06.07.2015 | wyświetlono: 6623 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE