Sernik na zimno-marmurek z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny deser, idealny do popołudniowej kawy.

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • galaretka owoce leśne 2 szt.
    galaretka niebieska 1 szt.
    galaretka ametystowa 1 szt.
    galaretka cytrynowa 1 szt.
    galaretka truskawkowa 1 szt.
    truskawki 50 dag
    serek homogenizowany 1 kg
    foremka keksówka duża
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno-marmurek z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus truskawkowy:

    Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć do przygotowanej foremki (keksówki)

    Galaretki na kostkę i sernik:

    cytrynowa - 1 opak. ametystowa - 1 opak. niebieska - 1 opak. rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody (200 ml) na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki owoce leśne zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej folią i zastygniętym musem truskawkowym. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować