Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy

  • wyświetlono: 549 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

bardzo polecam

juchab
  • 12 porcje

Składniki

Składniki:
1 kg sera z wiaderka z wanilią
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki brzoskwiniowe
2 - 3 banany
1 puszka brzoskwiń z puszki
330ml śmietany 30% lub 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego firmy Gostyń
1 łyżka cukru
Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy

  • 1. Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Galaretki brzoskwiniowe również rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać lekko tężejące cytrynowe galaretki, ser oraz zmiażdżone banany, zmiksować. Brzoskwinie odsączyć zblendować i połączyć z tężejącymi brzoskwiniowymi galaretkami. Gdy masy zaczną lekko tężeć naprzemiennie wylewać je na biszkopty. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serbananybrzoskwinieciasta bez pieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik Mars na zimno

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Sernik Mars na zimno

Bomba kaloryczna ale od czasu do...

sernik

Dodane przez: izaa_a

najłatwiejszy sernik na zimno

najprostszy do zrobienia sernik...

Ciasteczkowy sernik na zimno

Dodane przez: czarrna

Ciasteczkowy sernik na zimno

Idealny deser na letni dzień :)

Truskawkowy sernik na zimno

Dodane przez: Ola1984

Truskawkowy sernik na zimno

Pyszny, kremowy i mocno truskawkowy...

sernik brzoskwiniowy na ciasteczkowym spodzie

Dodane przez: majka190382

SERNIK BRZOSKWINIOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE

Pyszny serniczek, do przygotowania...

Tęczowy sernik na zimno

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tęczowy sernik na zimno

Zapraszam na pyszny tęczowy sernik...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE