Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy

  • wyświetlono: 275 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

bardzo polecam

juchab
  • 12 porcje

Składniki

Składniki:
1 kg sera z wiaderka z wanilią
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki brzoskwiniowe
2 - 3 banany
1 puszka brzoskwiń z puszki
330ml śmietany 30% lub 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego firmy Gostyń
1 łyżka cukru
Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy

  • 1. Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Galaretki brzoskwiniowe również rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać lekko tężejące cytrynowe galaretki, ser oraz zmiażdżone banany, zmiksować. Brzoskwinie odsączyć zblendować i połączyć z tężejącymi brzoskwiniowymi galaretkami. Gdy masy zaczną lekko tężeć naprzemiennie wylewać je na biszkopty. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

serbananybrzoskwinieciasta bez pieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

Truskawkowy sernik na zimno

Dodane przez: Ola1984

Truskawkowy sernik na zimno

Pyszny, kremowy i mocno truskawkowy...

Ciasto brzoskwiniowe.

Dodane przez: Di bloguje

Ciasto brzoskwiniowe na zimno

Ciasto jest lekkie, puszyste i...

Sernik na zimno

Dodane przez: stenia_k

Sernik na zimno

Delikatny sernik o konsystencji...

Jogurtowy sernik na zimno

Dodane przez: danusia19671

Jogurtowy sernik na zimno

Przepyszny sernik jogurtowy na...

JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO

Delikatny, niezwykle puszysty i...

Dyniowy sernik na zimno

Dodane przez: aspiracjewariacje.pl

Dyniowy sernik na zimno

Tej jesieni dla mnie króluje dynia......