Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybki i pyszny sernik na zimno

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 serki homogenizowane (każdy po 150g.)
    3/4 szkl. cukru pudru
    0,5 l. śmietany kremówki
    4 płaskie łyżki żelatyny
    cukier waniliowy
    trochę rodzynek
    2 galaretki truskawkowe
    biszkopty lub herbatniki (u mnie biszkopty)

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik na zimno 1. serki homogenizowane utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie ubić śmietanę kremówkę i połączyć z serkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (3/4 szkl.) i przestudzoną dodać do masy. Na tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożyć biszkopty lub herbatniki, wylać przygotowaną masę. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Gdy będą lekko gęstnieć wylać na masę serową. Schłodzić w lodówce ok 2 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy