PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sernik na zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/81/3f91df7f5c3746d728af096bacd80e8dbbdb4ac5.jpeg652450http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-na-zimno-79
1/2 opakowania sucharków (12 sztuk)
300 g nutelli
400 g śmietanki kremówki (2 małe kubki)
500 g sera białego (np. serek naturalny President, mogą być też serki Danio)
3 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody
puszka brzoskwiń
2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik na zimno
1.
Sucharki miksujemy w robocie. Do zmiksowanych sucharków dodajemy nutellę (w miarę ciepłą) i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki.
Taką masę rozprowadzamy równo na dnie tortownicy i wstawiamy do lodówki.
2.
Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Dodajemy ser, a na końcu rozpuszczoną żelatynę i chwile razem miksujemy. Kiedy masa zaczyna tężeć wykładamy ją warstwę nutellowo-sucharkową i ponownie wkładamy do lodówki.
3.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody, która była podana w przepisie na opakowaniu (czyli 2 galaretki w 500 ml wody) i łączymy ze zmiksowanymi brzoskwiniami.
Kiedy mus zaczyna tężeć wylewamy go na masę śmietankową.
Przed podaniem wkładamy na ok 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego :)
Porady
Zamiast brzoskwiń z puszki można użyć świeżych. Do ciasta nadają się także inne sezonowe owoce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze