Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Świetnie smakuje z różnymi owocami. Idealne ciasto na lato i nie tylko.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 750 g jogurtu greckiego
    130 g cukru pudru
    Cukier waniliowy
    2 kopiate łyżki żelatyny
    200 g śmietany 30 %
    Dodatkowo :
    Puszka brzoskwin
    2 galaretki brzoskwiniowe

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Do jogurtu z cukrem dodać żelatynę i wymieszać. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać a. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki. Poukładać pokrojone brzoskwinie i wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki.

Porady

Ja zrobiłam z podwójnej porcji, ale można zrobić z pojedyńczej. Doskonale ta porcja nadaje się do tortownicy.

Komentarze

Podobne przepisy