PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sernik na zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/31/fe889debda6d7384291104a8ce6b5c4341971693.jpeg640481http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-na-zimno-34
1.
W garnku rozpuścić 150g masła, cukier, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajko podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wsypać pokruszone herbatniki, wiórki, orzechy, rodzynki, wymieszać i jeszcze ciepłym ciastem wyłożyć dno tortownicy. o średnicy 22 cm. Odstawić do ostygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić. W rondelku rozpuścić 70g masła, dodać mleko, budyń, cukier puder i sok z cytryny, zagotować i dokładnie pomieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić, połączyć z serkami oraz żelatyną i wyłożyć na ciasto w tortownicy. Schłodzić w lodówce, aż masa stężeje (moje stało w lodówce całą noc).Dodatkowo na wierzch dałam galaretkę.
S
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze