Sernik na piernikowym spodzie

4.49 (182 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto. Z piernikowym spodem smakuje wybornie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    pierniki lukrowane 300 g,
    masło 50 g,
    Ciasto:
    ser na sernik 1 kg,
    cukier 1 szk,
    jajka 4 szt,
    mąka ziemniaczana 2 łyżki,
    budyń waniliowy bez cukru 2 op,
    śmietana 30% 100 ml,
    Ponadto:
    cukier puder do posypania,
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik na piernikowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do pieczenia o wymiarach 24 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pierniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Masło roztopić i przelać do pierników, wymieszać i wyłożyć dno formy. Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i zmiksować. Dodać śmietanę oraz budynie, mąkę ziemniaczaną i całość chwilę zmiksować. Następie do masy twarogowej dodawać cały czas miksując po jednym jajku. Masę wylać na pierniki. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować