Sernik na marchewkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto marchewkowe: jajka ubij na puch, dodaj cukier, mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem i sodą. Zmiksuj. Na koniec dodać olej i orzechy. Piec 35min w 180c. Blaszka 24x32 . Po upieczeniu nasączyć sokiem.
Masa pomarańczowa. W 0,5szkl soku rozpuścić budyń, resztę soku zagotować z cukrem_ wlać mieszankę budyniową, ugotuj budyń. Odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić i połączyć z masą . Brzoskwinie pokrój i wciśnij w masę.
Wkładka serowa: Ser, serki i cukier zmiksuj Dodaj mąkę , budyń i jajka. Zmiksuj. Piec ok 50 min w 160C, blaszka 24x34. Wystudz w lekko uchylonym piekarniku. Nastepnie włóż do lodówki.
Komentarze