Sernik na kremówce z bezą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny i wilgotny serniczek z dodatkiem śmietanki kremówki i chrupiącą bezą, jak dla mnie najlepszy sernik jaki dotąd upiekłam, moi goście byli zachwyceni jego smakiem i wyglądem! Idealny na różne okazje

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma: 38*24 cm
    Ciasto:
    1/2 margaryny
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 kg sera w kostkach
    1/2 l śmietanki kremówki 30%
    1 budyń śmietankowy
    3 łyżki mąki ziemniaczanej

    Beza:
    8 białek
    2 szklanki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery Beza

Sernik na kremówce z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i wylepić dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Białka ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem 1 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Kremówkę ubijamy żeby się spieniła, do miski przekładamy zmielony dwukrotnie ser, żółtka,budyń, mąkę ziemniaczana, śmietankę oraz białka. Delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na surowe ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego.
  • upieczony sernik z bezą 3. Sernik pieczemy 40 minut w 160 stopniach, między czasie kiedy sernik się piecze ubijamy na sztywno białka z cukrem kryształem, wykładamy bezę na podpieczony sernik i pieczemy ok 30 minut w 160 stopniach, piekarnik wyłączamy i sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika aby beza dobrze się wysuszyła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować