Sernik na jogurtach greckich

1 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Cały sekret tkwi tak naprawdę w jogurtach. Aby ten sernik się udał trzeba tak naprawdę dobrych jogurtów greckich. Ciasto piecze się podobnie jak tradycyjny sernik. Moim zdaniem jest to doskonała alternatywa dla klasycznego sernika. Ciasto smakuje wyśmienicie. Jest lekkie i puszyste. W smaku niczym nie odbiega od znanego mam sernika.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1200 litrów jogurtu naturalnego (4 opakowania po 400 g)
    150 g budyniu waniliowego
    100 g herbatników
    100 g cukru
    100 ml oleju
    50 g cukru pudru
    4 jajka
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Herbaty

Sernik na jogurtach greckich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy jogurty greckie. Miksujemy. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Ostrożnie wlewamy masę jogurtową. Pieczemy około 65-70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jogurt grecki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować