Sernik na jogurtach

4.5 (191 ocen)

  • Średni

W lodówce zalegały mi dwa duże jogurty naturalne oraz brzoskwinie, dlatego postanowiłem na weekend upiec ciasto. Okazało się bardzo szybkie, puszyste i smaczne.

  • Średni

Składniki:


  • - jogurt grecki lub bałkański 400 g: 2 sztuki
    - budynie śmietankowe: 2 sztuki
    - jaja: 5 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - olej: 0.5 szklanki
    - biszkopty: 1 opakowanie
    - brzoskwinie z puszki: 1 puszka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na jogurtach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Żółtka, olej, budyń (w proszku) ubijamy na gładką masę, następnie dodajemy jogurty, delikatnie miksujemy. Białka dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Brzoskwinie osączamy w papier kuchenny, kroimy w kostkę. Następnie dodajemy do masy. Blaszkę o wymiarach 23x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty, wylewamy masę jogurtową. Tak przygotowanie ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 min. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować