Sernik na jogurtach

  • wyświetlono: 10837 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

W lodówce zalegały mi dwa duże jogurty naturalne oraz brzoskwinie, dlatego postanowiłem na weekend upiec ciasto. Okazało się bardzo szybkie, puszyste i smaczne.

P1302195
  • Średni

Składniki


- jogurt grecki lub bałkański 400 g: 2 sztuki
- budynie śmietankowe: 2 sztuki
- jaja: 5 sztuk
- cukier: 1 szklanka
- olej: 0.5 szklanki
- biszkopty: 1 opakowanie
- brzoskwinie z puszki: 1 puszka

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik na jogurtach

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Żółtka, olej, budyń (w proszku) ubijamy na gładką masę, następnie dodajemy jogurty, delikatnie miksujemy. Białka dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Brzoskwinie osączamy w papier kuchenny, kroimy w kostkę. Następnie dodajemy do masy. Blaszkę o wymiarach 23x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty, wylewamy masę jogurtową. Tak przygotowanie ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 min. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_warsztaty

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik kremowy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Sernik na kremówce

Bardzo smaczny sernik, lekki i...

Cielaczek czyli sernik na murzynku

Dodane przez: AnkaFiranka

Cielaczek - sernik na murzynku

Cielaczek różni się nieco od popularnego...

sernik na zimno

Dodane przez: iziona

Sernik na zimno

Zdecydowanie jest to najlepszy...

sernik na murzynku

Dodane przez: agarybak76

Sernik na murzynku

Ciasto upiekłam na urodziny dla...

Sernik gotowany na biszkopcie

Dodane przez: mzka

Sernik gotowany na biszkopcie

Pyszny, szybki sernik. Zawsze się...

Sernik

Dodane przez: olencja-23

Sernik na orzechowym spodzie

Aksamitny sernik o delikatnym posmaku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE