Sernik na herbatnikach

5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodkości wymyślam dla narzeczonego.

Składniki:

  • ● 3 op. herbatników typu petit beurre
    ● krem orzechowo-czekoladowy
    ● op. pszennych sucharów
    ● 1/2 l kremówki
    ● 50 dag mielonego twarogu
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 op. płatków migdałów
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● 2 czerwone galaretki
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki wykładamy na
    blachę (25x36 cm).
  • 2. Suchary rozkruszamy, mieszamy
    z taką ilością kremu
    czekoladowo-orzechowego,
    by powstała dość zwarta masa.
    Wykładamy na herbatniki.
    Posypujemy 1/2 migdałów.
  • 3. Kremówkę ubijamy z cukrem
    na puch. Mieszając,
    stopniowo dodajemy twaróg
    i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej
    ilości letniej wody.
    Wykładamy na masę, posypujemy
    migdałami i odstawiamy
    do stężenia.
  • 4. Sernik zalewamy przygotowanymi
    według przepisu
    tężejącymi galaretkami. Odstawiamy
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować