Sernik na czekoladowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Margarynę ,cukier,cukier waniliowy i kakao podlewamy 5 łyżkami wody i gotujemy około 6 minut.Po ostudzeniu dodajemy 4 żółtka i mieszamy na jednolitą masę ,pół szklanki odlewamy ,zostawiamy do polania ciasta po upieczeniu.
Do reszty masy ,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,i ubitą pianę z białek ,wlać ciasto na wyłożoną pergaminem formę .
2.Ser mielimy ,łączymy z pozostałymi składnikami ucieramy na gładką masę i wykładamy na ciasto.To nic że podczas pieczenia ciasto "wyłazi" na wierzch,tworzy to fajny efekt.
3.Sernik pieczemy około 50 minut w temp 170*
Po wystudzeniu polać zostawioną wcześniej polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)
Komentarze