Sernik na cieście kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta:
Wszystkie sypkie składniki przesiać na blat. Margarynę roztopić i dodać na środek sypkich produktów. Dodać jajka, olej i śmietanę. Zagnieść. Podzielić na 1 dużą i 1 małą kulkę. zawiną w folię i wstawić do lodówki.
2.Przygotowanie masy serowej:
W jednej misce ubić białka.
W drugiej misce mikserem utrzeć margarynę i cukier, następnie dodać żółtka, kolejno budyń i stopniowo dodawać ser śmietankowy. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać białka i wymieszać delikatnie łyżką.
3.Wyjąć masę z lodówki i dużą kulę zetrzeć na tarce do wysmarowanej wcześniej blachy. Na ciasto położyć masę serową, a na masę serową zetrzeć małą kulę ciasta.
Komentarze