Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Po prostu boski.
2 godz. 30 min
Składniki:
1 opakowanie biszkoptów (u nas podłużne)
1 kg sera z wiaderka (naturalny)
7 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
2 budynie waniliowe (bez cukru)
200 ml mleka
125 ml oleju
50 g przyprawy do sernika
Sernik na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
Białka ubijamy ze szklanką cukru.
Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser, budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2 godziny w temperaturze 130°C.
Komentarze