Sernik na biszkoptach

4.5 (153 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Po prostu boski.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów (u nas podłużne)
    1 kg sera z wiaderka (naturalny)
    7 jajek
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 budynie waniliowe (bez cukru)
    200 ml mleka
    125 ml oleju
    50 g przyprawy do sernika
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
    Białka ubijamy ze szklanką cukru.
    Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser, budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2 godziny w temperaturze 130°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować