Sernik na biszkopcie

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik przełożony dwoma biszkoptami, posmarowanymi dżemem i czekoladą.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jaj
    7 łyżek cukru
    7 kopiastych łyżek mąki krupczatki
    1 łyżeczka proszku

    Masa serowa:
    1 kg sera
    5 jaj
    3/4 szkl. cukru
    1 budyń na 1/2 l.
    1/4 szkl. oleju
    3/4 szkl. mleka

    Dodatkowo:
    100 g czekolady mlecznej
    100 ml śmietany 30%
    dżem porzeczkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka, pod koniec dodać cukier, natępnie żółtka, mąkę, wymieszać delikatnie łyżką. Przelać do foremki wyłożonej papierem o rozm. (20x36cm). Upiec w temp. 160'C, wystudzić, przekroić na pół.
  • 2. Jajka ubić z cukrem, dodawać ser, mleko, olej na przemian. Następnie budyń, wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec ubić białka i wmieszać w masę delikatnie łyżką.
  • 3. Przełożenie:
    Do foremki włożyć połowę biszkopta, posmarować 3/4 słoika dżemu.
    Wylać 1/2 masy serowej.
    Przykryć drugą połową biszkopta, którego polać czekoladą.
    Wylać drugą 1/2 masy serowej.

    Piec w temp. 160'C, około 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować