Sernik na 2 czekoladowe sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na spód zagnieść w misce i wylepić dno tortownicy.
2.Wszystkie składniki na ciasto włożyć do misy i wymieszać tylko do ich połączenia się. Wylać na dno tortownicy wylepionej ciastem.
3.Sernik piec 70 min. w 160 stopniach góra-dół. Po upieczeniu wystudzić, schłodzić przez noc w lodówce.
4.Sernik po nocy w lodówce wyjąć z tortownicy, podzielić na 12 równych kawałków. W każdy wbić patyk i zmrozić.
5.Rozpuścić czekoladę. 1/2 kawałków sernika moczyć w całości w rozpuszczonej czekoladzie. Odłożyć na papier do pieczenia i udekorować. Drugą cześć polewać cienkim strumieniem czekolady i nałożyć na górę owoce i inne dodatki wg uznania.
6.kawałki sernika układać naprzemiennie na paterze.
Komentarze