Sernik na 2 czekoladowe sposoby

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

mamy tu wersję dla osób lubiących dużo czekolady i takie kawałki tylko z jej dodatkiem. Każdy wybierze to, na co ma ochotę.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • na średnicę 19cm:

    Spód:
    100g mąki typ 450
    25g cukru pudru
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    35g masła zimnego
    1 małe jajko

    Ciasto: (wszystko w temp. Pokojowej):
    400g twarogu sernikowego
    3 jajka
    1/2 szklanki cukru pudru
    120ml śmietanki 36%
    1 opakowanie budyniu śmietankowego
    1 łyżeczka pasty waniliowej

    Polewa:
    300g czekolady mlecznej
    Dodatki:
    Owoce do dekoracji: borówki, maliny, truskawki,
    maliny liofilizowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik na 2 czekoladowe sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na spód zagnieść w misce i wylepić dno tortownicy.
  • 2. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do misy i wymieszać tylko do ich połączenia się. Wylać na dno tortownicy wylepionej ciastem.
  • 3. Sernik piec 70 min. w 160 stopniach góra-dół. Po upieczeniu wystudzić, schłodzić przez noc w lodówce.
  • 4. Sernik po nocy w lodówce wyjąć z tortownicy, podzielić na 12 równych kawałków. W każdy wbić patyk i zmrozić.
  • 5. Rozpuścić czekoladę. 1/2 kawałków sernika moczyć w całości w rozpuszczonej czekoladzie. Odłożyć na papier do pieczenia i udekorować. Drugą cześć polewać cienkim strumieniem czekolady i nałożyć na górę owoce i inne dodatki wg uznania.
  • 6. kawałki sernika układać naprzemiennie na paterze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować